23 Mart 2013 Cumartesi

Adapazari Merkez, 55 km, kardeş şehir

Bir baska gidilebilecek yer Izmit merkezden yaklasik 55 km mesafede olan Adapazari merkezidir.


İzmit merkezin tersine sehir duz arazide kuruldugundan, yuruyerek gezmeye daha uygun. Adapazarinda gidilebilecek yer olarak Çark mesire (bir cesit kucuk orman parki), mevcut, cay bahceleri, kafeler, havuzlar , kucuk bir hayvanat bahcesi mevcuttur. Cark mesire, Adapazari stadinin hemen yerinde yer aliyor. Gelmisken Sakaryasporun maclarina da bakabilirsiniz. Cark mesire yoluna giderken yaklasik 1-1,5 km uzunlugunda genis bir cadde yer aliyor, yolun iki tarafinda giyim magazalari bulunuyor.
Hemen merkezde kapali carsiyi andirir Uzun Carsiyi gezebilir, bir gecmise ozlem havasi soluyabilirsiniz, uzun carsinin icinde ,saatciler, giyim magazalari lokantalar, kuyumcular, kuruyemisciler, kozmetikcilerden alisveris edebilir, veya serin sakinliginde dolasarak dinlenebilirsiniz. uzun carsinin isbankasi cikisinda, balikcilar ve kasaplar ile donerci yer aliyor.

İlave olarak Adapazarinda yemek sektoru onemli yer aliyor, izmite gore yemek sektoru cok daha kaliteli..Kofteci Mustafa 1 numara ardindan, Kofteci İsmaili onerebiliriz. Kofteci Ismailin karsisindaki kebabci da iyidir.
Sehir merkezindeki bir guzellik de teras kafeler, apartmanlarin tepesini kafe yapmislar, kusbakisi etrafi izleme sansi var. Yine golgelikler icinde acik havada, agaclikli cay bahceleri de tavsiye olunur.
Bir kac adapazari fotografi;








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak, katkida bulunmak isteyebilirsiniz.