4 Ocak 2009 Pazar

Baslarken

Bu blogda Izmit -Kocaeli hakkinda yazmaya calisacagim. Istanbul'dan sonra uzun sure Izmit'te kalmak durumunda olunca nereye gidilir, nerede ne yapilir, bu sehirde zaman nasil gecirilir konusu gundeme geliyor. Belki Izmit i hic bilmeyenlere biraz faydam olur,diye dusunuyorum.

Blogun ana temasi Izmit sehri , Istanbul ile kiyaslanamayacak kadar kucuk, bazen de can sikici olabiliyor. Istanbul da oldugu gibi saatlerce dolasmak, bir kitapciya girip 1-2 saati orda gecirme imkanlari, yuzlerce sinema, tiyatro salonu, uzun yuruyus parkurlari, cok cesitli yemek yeme imkanlari yok, buna karsin daha sakin ve nispeten daha ucuz bir sehir , bir uctan bir uca 2 saatte yurume imkani da mevcut..

Kocaelinin ilceleri (Karamursel, Golcuk, Gebze, Kandira...) ve kent merkezinin etrafi bu blogun ana konusu degil, dolayisiyla Izmit'ten bahsettigimde kent merkezinden bahsediyorum, diger yerlere firsat bulursam gelecegim.

1 yorum:

  1. Merhaba, bugün blog sayfanızı tesadüfen ziyaret ettim.

    İzmit için "can sıkıcı olabiliyor" şeklindeki yorumunuza biraz üzüldüm.
    İzmit'in İstanbul ile karşılaştırılmaması gerekir diye düşünüyorum.
    İstanbul dünyanın sayılı kentleri arasında. Türkiye'nin en büyük kenti.

    Ancak, Kocaeli'nin konumu çok özeldir, haritada bir bakın lütfen: Ankara, İzmir, Bursa, İstanbul gibi kentlere uzak sayılmayacak bir mesafededir.
    İstanbul'a sabah 6'da ilk otobüs seferi, akşam 23.00'de İstanbul'dan İzmit'e son otobüs seferi bulunmaktadır. Ve mesafe sadece 2 saattir.
    İzmit kent merkezi size sıkıcı gelebilir, ancak Kartepe, Bahçecik/Soğuksu, Karamürsel/Başdeğirmen, Maşukiye gibi yerleri İstanbulluların her hafta sonu ziyaret akınına uğratması tesadüf olmasa gerek.
    Saydığım yerler birer doğa harikasıdır. Güzel fotolar çekebilirsiniz.
    Saygılar.

    YanıtlaSil

Yorum yapmak, katkida bulunmak isteyebilirsiniz.