11 Ocak 2009 Pazar

2- İzmitte Yemek Yenilecek Yerler

Izmite ilk tasindigim yillarda dogru durust yemek yiyecek bir yer bulmakta cok sikinti cektim
en sonunda ekmek peynir ve yogurttan olusan bir aksam menusune alisarak bu sikintidan kurtuldum.
Fakat zamanla nerede ne yenir seklinde bir altyapi olustu.

Ogle ve aksam yemekleri icin belki de en iyi alternatif, Sahan Yemek http://www.sahanyemek.com.tr/
yarim donum kadar kapalı bir alan icerisinde oldukca buyuk bir lokanta 5-6 ytl (2009 basi icin) salata ve ana yemek yeme sansi var ..

Zeytinyagli ve cesitli et yemekleri iyi kalitede, salata bufesi da zengin hatta balık salatasi bile oluyor. (yalniz acik bufe degil, alinan salata tartiliyor.) adresi
Ömer Ağa Mahallesi, Alemdar Caddesi No:14 izmit / KOCAELİTelefon: 0262 332 11 42
Maps google dan adres vermek gerekirse ,


Daha Büyük Haritayı Görüntüle

Harita uzerinde gorulen Alemdar caddesi uzerinde gorulebilir.
2- Sahan Yemek in yan tarafinda Macka durumcusu yer aliyor. Aslinda Macka Durumcusunun ana subesi diyelim %50 Balik-%50 İşkembeci seklinde bu sefer yine haritada gorebileceginiz Fethiye Caddesinin altinda , Halkevi sirasinda ve Efe Tur un karsisinda Macka Balik & Iskembe yer aliyor. Temiz ve duzgun servis, nezih ortam ve uygun fiyatlarla burda balik yenebilir. Ayrica iskembeci tarafindan bol findikli firin sutlac veya keskul tavsiye edilir.
Iskembeci tarafinin guzelligi 24 saat acik olmasi, eskiden ramazanlarda gece 3-4 gibi gider ve (iskembe mamulati ile aram olmadigindan) corba icerdim.
Gonul rahatligi ile tavsiye ediyorum.
3- Bir enterasan yer tarif etmek istiyorum ancak herkesin zevkine hitap etmeyebilir. Izmit ve Gazi liselerinin uzerinde oldugu Inonu caddesinin uzerinden yurumeye devam ediyoruz ve Akca Camiine geliyoruz yolun karsi tarafinda (cocuk parkinin oldugu tarafta ) bir adet kucuk tavukcu yer aliyor. Burda tavuk istediginizde pismis tavugu makasla ikiye kesip size yarisini veriyorlar. Yagli kagit uzerinde yarim ekmek ile ;fakat catal bicak vb yok , yaninda bir tabak salatalik tursusu ile
gercekten cok lezzetli ve asiri derecede ucuz..

Ana olarak buralari saymak sanirim yeterli, Bursa donercisi , bir suru durumcu ve donerci de mevcut, cesitli hamburgerciler , macdonalds ve burger king gibi yerler de mevcut..Fayda maliyet egrisinin biraz daha altinda kaldiklari kanaati olustugu icin onlari saymadim.

Buna ek olarak Golcuk teki balikcilari da sanirim saymam gerekirdi ve Golcukteki AntikA ile Evin Cafe yi.. bunlar icin de ayri bir baslik yapmak daha makul geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak, katkida bulunmak isteyebilirsiniz.